Zakrýt studnu, nebo telekomunikační šachty, kanály na silnicích, nebo na ulicích ud/, je otázkou několika hodin nebo dnů práce, včetně objednávky a montáže.

Ale můžete se snažit sebevíc, když přijdou vandalové, nebo zlodějíčci, kteří si chtějí bez práce přilepšit, a Vaše poklopy na cokoliv mohou skončit ve sběrnách. Bezpečnost prostředí, ve kterém jsou poklopy umístěny, je rázem tatam. Nedej bože, aby se v době absence poklopů něco stalo náhodnému kolemjdoucímu. Už se žene k zodpovědnosti osoba, která ale udělala vše potřebné.

Jak na to, aby se zabránilo krádežím?

Naštěstí je tu řešení kompozitních materiálů.
Kompozitní materiál je laicky řečeno materiál, který je vyroben ze dvou a více složek, které dávají výrobku ojedinělé vlastnosti. Takový železobeton je typickým příkladem. Ale také asfalt, nebo lamináty. Ve stavebnictví se kompozitních výztuží využívá v hojné míře.

Ani v oblasti poklopů není kompozitní materiál výjimkou. Tento materiál je

· nehořlavý,
· antikorozní,
· bezúdržbový.

Ale co je vážně podstatné?

1. Má vlastnosti, které jsou vysoce kvalitní!
2. Nejsou objektem zlodějíčků, protože se nedá zpeněžit!

Pokud je někdo z Vás opravdu zodpovědnou osobou za zakrývání otvorů v zemi. A je jedno, zda jste soukromá osoba, nebo pracujete pro nějakou firmu, či společnost, vždycky za Vás hovoří ta složitá zodpovědnost. Pak věřte, že kvalitu a prevenci proti krádeži vyřeší jedině kompozitní poklopy a jejich doplňky. Vaše obavy o jejich ztrátu jednoduše zmizí.


Zaměříte-li se na svou práci v oblasti zakrývání otvorů v zemi, rozhodně se vyplatí i výměna stávajících poklopů, protože předejdete nepříjemnostem, jako jsou právě ony krádeže. Tímto svým počinem zatípnete tipec všem nenechavým lapkům.
Vy ani nebudete mít problém s nestandardními rozměry otvorů, protože máte možnost si je nechat vyrobit na zakázku. Víte, s odborníky je dobrá domluva, protože oni přesně vědí, co potřebujete, vědí, co je kam potřeba. Takže tady se obávat nemusíte vůbec ničeho.