Hranaři

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

Hovězí na víně

by on Listopad 19th, 2019 at 9:52 am || Posted in: Výrobky

Hovězí maso je velice oblíbené na všechny možné způsoby. Hovězí maso na víně patří mezi ty dlouhodobě nejoblíbenější. Dušené hovězí je velice oblíbené především v podzimních a zimních měsících, kdy je venku již zima a nevadí nám, když se maso dusí trochu déle. BEF bourguignon je recept pocházející z Francie, odkud jinud také. Hovězí maso dušené na víně, rozmarýnu a s kořenovou zeleninou se do této země dokonale hodí. Pokud chcete mít dokonalý výsledek, pak musíte dodržet pár věcí.
červené víno
Vývar
Hovězí na víně https://worldofwines.eu/hovezi-na-vine/  je vlastně hovězí maso na víně a na hovězím vývaru. Hovězí vývar je v tomto receptu poměrně zásadní. Připravit si jej můžete dopředu, klidně i více dní a umístit jej do mrazáku.
Suroviny jsou základ
Základem hovězího na víně jsou kvalitní suroviny. Dejte si opravdu záležet na výběru masa, to by mělo být kvalitní, zadní hovězí ideálně z menšího bio chovu. Maso můžete vzít klidně prorostlejší, mělo by však být z mladšího kusu, ideálně z býka. Čím starší kus, tím déle maso měkne. Také na výběru vína není nic moc složitého. Zvolte dobré červené víno, ideálně Francouzské. Špatné víno se nehodí ani k pití, ani na vaření, takže si dejte na kvalitě vína opravdu záležet.
hovězí maso
Připravte si také takzvaný bouquet garni (čerstvé bylinky svázané do kytičky – tymián bobkový list a šalvěj).
Receptů je na internetu hodně, většina se však shoduje v nakrájení masa na kostky, obalení v mouce a osmažení na tuku ze slaniny. Maso dáte bokem, osmažíte na tuku cibuli, přidáte vyškvařenou slaninu a maso. Poté se maso podlijeme kvalitním vínem a vývarem, přidají se bylinky a rajský protlak, zelenina a maso se dusí v troubě, dokud není naprosto měkké. Na konci již přidáte jenom na plátky nakrájené žampiony. K tomuto pokrmu se hodí různé přílohy, nejčastější jsou opečené brambory, zelené fazolky či francouzská bageta.