Hranari

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

Přistupujte k práci profesionálně

by on Listopad 24th, 2017 at 5:25 am || Posted in: Politika

Co to je vlastně to slovo profesionální? Zřejmě je odvozené od slova profese. Čili zaměstnání, povolání. Každý studoval a připravoval se na své budoucí povolání, nebo profesi, a proto už ve školách by mělo existovat simulované prostředí budoucího povolání. Aby žáci byli dokonale připraveni ke své profesi. A to nejen znalostmi a vědomostmi, ale také dovednostmi a dokonalé znalosti prostředí, ve kterém budou trávit část svého života.

kuchařka

Vezměme profesi kuchaře.

Jíst se musí, ale kvalitně. Jsou cvičné kuchyně připraveny na předání oněch zmiňovaných znalostí a dovedností? Mají potřebná vybavení, která se běžně vyskytují v profesionálních kuchyních restaurací, nebo jídelen?

Nechybí školám vybavení , se kterými se v praxi budoucí kuchaři budou setkávat dennodenně??

Víte, je dost možné, že tomu může být i naopak. Školy jdou s dobou a sledují vývoj gastronomického vybavení, aby svým žákům poskytli kvalitní vzdělání. A hotoví kuchaři se pak ocitnou v profesionální kuchyni, kde nejmodernější zařízení, se kterými každý den pracovali, absentují. To jen na okraj, abychom nekřivdili školám.

V každém případě je důležitá skutečnost, že moderní konvektomaty jsou nedílnou součástí každé profesionální kuchyně. Nebo by tomu alespoň mělo tak být!

Ocitne-li se čerstvý absolvent na svém prvním pracovišti a moderní konvektomat chybí, může být rozčarován. A hlavně si nemůže moc vyskakovat, aby majiteli restaurace, nebo šéfkuchaři vysvětloval, že bez kvalitního konvektomatu se dnes už žádná profesionální kuchyně neobejde. Jeho čerstvé znalosti o moderním vybavení by mohly být brány, jako provokace. A to staří bardi nemají rádi. Možná se ale najdou i tací zkušení šéfkuchaři, kteří mládí naslouchají. Vždycky to nemusí být hloupé připomínky. V případě kvalitních konvektomatů už vůbec ne.

konvektomaty

Pro začínající kuchaře: Nikdy nemachrujte na zkušeného kuchaře, i když pracuje v prostředí, které pamatuje vznik černého uhlí. Jeho zkušenosti jsou podložené tisíci uvařenými pokrmy!

Pro zkušené kuchaře: Nikdy se nevysmívejte připomínkám začínajících kuchařů. Kupodivu se můžete dozvědět o novinkách technického rázu, které Vám usnadni práci v kuchyni. Např. o kvalitních konvektomatech!