Každý na své životní pouti prožíváme těžší období, kdy se problémy kupí jeden na druhý. Většinou se snažíme vše zvládat, ovšem síly postupně docházejí. Často nám starosti přerostou přes hlavu či se dostaví krize, kdy už opravdu nevíme jak dál. Nebo se potřebujeme naučit zvládat stres, řešit partnerské obtíže, máme problémy s příjmem potravy, se závislostmi či nízkým sebevědomím. To jsou vybrané nejčastější důvody, které nás přimějí i přes počáteční obavy vyhledat třeba psychologa a podstoupit psychoterapii. Ta může být krátkodobá či dlouhodobá, každopádně to však není procházka rájem, ale práce na sobě, leckdy velmi tvrdá.
směrovka psychoterapie

Kdo může poskytovat psychoterapii?

Psychoterapeutem nám sice může být v lehčích případech i dobrá kamarádka, ovšem spíše je potřeba, aby k nám dotyčný neměl emoční vazbu, která může výrazně zkreslovat jeho vidění celé situace. Obvykle se jedná o psychologa, psychiatra nebo člověka, který má za sebou psychoterapeutické vzdělání. Všichni jmenovaní musí projít psychoterapeutickým výcvikem, který má svá přísná pravidla.
Druhů psychoterapie je nepřeberné množství. Všechny však vychází ze tří základních směrů, resp. každý druh v sobě obsahuje nějaké procentuální zastoupení směru psychodynamického, kognitivně – behaviorálního a humanistického.
ilustrace ženské tváře zahalené v kouři
Pokud se zajímáte o méně tradiční postupy, jakými jsou regrese, hypnoterapie či problematika reinkarnace, máte možnost některou z těchto metod vyzkoušet. Psychoterapie Praha nabízí hlubinnou regresní terapii, která vám může zcela změnit život. Nabídka pomoci je široká – od vztahových problémů přes nevysvětlitelné bolesti a fobie až po traumata z minulosti a různé druhy závislostí. Samozřejmostí je však opravdová chuť a vůle klienta se problému zbavit. Možná některým z nás tento způsob terapie nahání trochu strach. Na stránkách www.hlubinna-regresni-terapie.cz najdete velké množství objektivních informací o jednotlivých technikách, pro koho jsou i nejsou vhodné. A pak už zbývá jen se rozhodnout, zda se nepokusit vypořádat se svými démony právě touto cestou.