Den volna. Jak s ním naložíte? Být to na mě, prospím se do růžova a vylezu před obědem. Ten vařit nebudu, ale nechám si jej snobsky dovézt ke dveřím domu a pak až do večera nebudu nic dělat. Maximálně nějaká klidná procházka do přírody, pryč z toho městského hluku. A do přírody, si myslím, utíká většina z nás. Není nic hezčího než poslouchat zvuky zvířat, šumění lesa a řinčení potůčku. Každý však preferuje jiný pobyt v divočině. Já miluji les. Sběr hub, vůně jehličí a všudypřítomný klid. To je moje gusto. Můj otec zase rád louky a pastviny. Mohl by se procházet hodiny. No a bratr zase vyráží k vodě. Je to rybář. Pokud jím jste taky, víte, že na tento sport potřebujete kvalitní oděv. Na se přímo dozvíte, co pořídit, abyste měli pohodlí při slunci i za deště.
sumec v síti
Rybařit můžete i vy. Stačí prut, podběrák a nějaká ta návnada na háček. Kdysi se používali obyčejné žížaly. Vzal se rýč, prázdná krabička a prostě jste je šli vykopat někam na pole. Dnes jsou už moderní návnady. Staří ostřílení rybáři však nedají dopustit na klasiku. Chytání ryb patří mezi druh vynikající relaxace. Představte si, že jste třeba pět hodin v čisté přírodě. U vody, ve které se v případě potřeby můžete i ovlažit. Kolem dokola není nic. Žádná auta, domy, ulice, lidi, hluk.
příjemné rybaření
Avšak i zde se dá zažít dobrodružství. Pokud milujete adrenalinové sporty, mám pro vás tip. Jeďte do Ameriky a vyzkoušejte si rybaření holýma rukama. Tento zážitek je v zahraničí velmi rozšířený. Je to adrenalin a nebezpečí v jednom. Loví se nejčastěji obrovští sumci. Ve vodě, ve které nevidíte na krok, strčíte holou ruku do jámy pod vodou a doufáte, že vám na ni skočí ryba. Doslova vám ji zkusí sežrat. Pro mě nepochopitelné hazardování se životem (takový sumec má sílu za pět mužů), pro jiného vášeň a zábava.
Rybaření tedy patří mezi sporty přinášející uklidnění pro duši, pohyb pro tělo a jako bonus, čerstvou rybu na váš stůl. A není nic lepšího než si pochutnat na jídle, které jste sami odchytili. Tak pruty do ruky a honem k jezeru.