V dnešní době se staly velmi populární dřevěné stavebnice, které jsou oblíbené napříč všemi věkovými kategoriemi, a to doslova. Dokáží si s tím pohrát malé děti, ale i dospělí muži, kteří mají rádi kutilské práce. Tyto modely vyrobené z kvalitní překližky jsou plně bezpečné, kvalitní a v závěru mohou posloužit i jako opravdu zajímavá a vkusná dekorace.

skládačka

Modely můžeme rozdělit na lehčí a obtížnější. Ty lehčí jsou určené pro děti od tří let, a to z bezpečnostních důvodů. Už i tak malé děti mohou začít efektivně pracovat na rozvoji své jemné motoriky a na schopnosti intenzivního soustředění. Co se týče obtížnosti, zvládnou to zcela bez problémů, případně s drobnou pomocí rodičů. Složitější modely jsou naopak určeny pro dospělé, kteří mají rádi kreativní činnosti a kteří si rádi zrelaxují při stavbě nějakého modelu, který si sami vyberou.

Volba motivu je na vás

Motivů je opravdu spousta. Záleží na vaší zálibě a na tom, co máte rádi. Pokud budete chtít výsledek použít jako dekoraci tak myslete i na to, co by se vám ve vašem interiéru líbilo. Z čeho tedy můžete vybírat? Modely, čeho budete mít k dispozici?

Auta, vlaky, letadla a jiné dopravní prostředky
– Čerpací stanice a garáže
– Nejrůznější budovy, domy i památky
Zvířata
– Ostatní skládačky (betlémy, stromky…)

puzzle

Výborný dárek

Po dřevěné stavebnici můžetesáhnout i v případě, že potřebujete vybrat nějaký vhodný dárek. Je to ideální dárek pro všechny menší děti, školáky, ale i děti v pubertě. Ocení to ale i jejich tatínkové či dědečkové, pro které to bývá často ještě mnohem zábavnější než pro samotné ratolesti. Určitě tedy s tímto dárkem neuděláte chybu, obzvláště pokud víte, že daný člověk je zručný a má rád ruční manuální práce.