Nejprve si musíte uvědomit, že je to volba na dlouhou dobu. S tím souvisí i finanční stránka, protože jak jistě víte, tak to není úplně levná záležitost. Vždy se doporučuje volit spíše méně výrazné odstíny, protože lépe zapadají do současného nábytku a více se sladí i se spotřebiči. Zejména při menším prostoru je vždy lepší zvolit světlejší barvu. Tyto světlé odstíny opticky zvětšují celé prostředí. Samozřejmě dále se také do každé místnosti hodí něco jiného. Zde jde spíše například v kuchyni o dobrou údržbu. A právě to je velice důležitá věc.
dřevěná podlaha
Například u dřevěné podlahy hrozí mnohem větší riziko poškrábání a poškození, proto se musí častěji zametat. Nesmí se ani moc často namáčet, protože dřevo má ve vlhku tendenci bobtnat a dělat neplechu. Hned po nákupu je velice důležitá ještě jedna věc. Tou je podklad, protože když budou ze spodu působit různé nerovnosti nebo mokro, tak nikdy nedocílíte ideálních výsledků.
Dřevěné podlahy
Pokud si zvolíte masivní dřevo, jenž má své výhody i nevýhody, tak s dobrým základem dost ušetříte. Jsou dostatečně tlusté, takže se ta svou životnost průměrně třikrát až čtyřikrát obrousí a dále znovu povrchově upraví. Tímto se dá dosáhnout v klidu průměrně 18 let bez výměny. I tohoto typu se dá celkem dobře zavést i izolace. Ale na druhou stranu přichází nevýhody. Některé materiály jsou dost drahé, což spoustu lidí odradí. Dále je to přeci jen dřevo, takže může prasknout, a navíc nesmíme podceňovat jejich údržbu.
podlaha ve stylu mozaiky
Vinyl
Vinylové plovoucí podlahyhned na začátku potěší svou přívětivou cenou. Zakoupíte je klasicky v baleních, které jsou praktické a dobře připravovatelé. Pokládka je jednoduchá a vydrží Vám i ve vlhčím prostředí. Je hladký, takže jde pěkně umývat a zametat. Odolnost vůči vodě je oproti dřevu hodně výrazná. Navíc můžete vybírat ze spousty vzorů. To znamená, že určitě nabídne elegantní design a bude se hodit nejen do domu či bytu, ale i společenských prostorů.