Vybírat nábytek do bytu mnohdy není nic složitého – prostě sáhnete po takových kouscích, které budou odpovídat vašim prostorovým nárokům, úložným potřebám, a které se vám budou líbit. Ovšem vybírat postel, to už je něco jiného – to je mnohem zodpovědnější úkol. A především je to také závazek. Pakliže se chcete dobře vyspat do každého nového dne, musíte si zvolit to pravé lůžko, které bude nejen pěkné na pohled, ale především pohodlné, dostatečně prostorné, a také vyrobené z materiálu, který je kvalitní, a přitom zdravotně nezávadný. Třeba jako masivní dřevo.

spící žena a pes

Jaké zvolíte rozměry vaší nové postele, to je čistě individuální. Je třeba vzít ohled na to, zda je určena pro dítě anebo pro dospělou osobu, tím spíše pro člověka, který má větší rozměry, než je obvyklé. Měli byste zohlednit to, kolik vás bude na lůžku spát, a samozřejmě i to, kolik máte doma místa. Jestliže hledáte lůžko pro jednu osobu, které bude dostatečně pohodlné a poskytne člověku dostatek místa, mohla by se vám líbit postel 100×200 cm.

Ideálně taková, jejíž rám bude zhotoven z masivního dřeva.

Díky poctivému kusu dřeva, které je opracované s největší pečlivostí, a to do nejmenších detailů, získáte nábytek, na který bude radost pohledět. A nejen, že bude krásný, ale také dokonale zapadne do vašeho interiéru, neboť právě masivní dřevo je dobře kombinovatelné s jinými libovolnými kusy nábytku, byť by byly zhotovené z jiných materiálů.

Volit můžete buď masivní borovicové dřevo v přírodní podobě, které je ošetřeno pouze bezbarvým lakem, anebo takové, které je obarveno do jiných atraktivních odstínů, ať už se jedná o olši, ořech anebo třeba dub.
dva psi na posteli

Navíc, velkou výhodou rámu z masivu je jeho pevnost, takže se pod vámi ani po letech užívání nebude houpat, a také jeho velká odolnost, takže odolá i vašim malým dětem. A pokud přece jen nějakou tu ránu utrží, bude snadné ji opravit.