Nakupování výbavičky patří snad mezi nejoblíbenější činnosti nastávajících maminek. Ale pokud plavete v těchto vodách poprvé, pak je třeba se zamyslet nad tím, co budete vlastně potřebovat. Kojenecké oblečení by mělo splňovat zejména následující kritéria: kvalitní a nezávadné materiály, které jsou vhodné i pro alergiky a také by vám mělo vydržet i několik vyprání.

oblečky

Na co byste se dále měli soustředit

1.)Materiál
Nejvhodnější je samozřejmě klasická a osvědčená bavlna anebo biobavlna, která je teď hodně v kurzu.Tyto materiály disponují velkou prodyšností a působí velmi dobře na dětskou pokožku. Oproti tomu syntetika může způsobit různé alergie, navíc chladí a elektrizuje.
Poznáte vůbec rozdíl mezi bavlnou a biobavlnou
První varianta je už od počátku obohacena chemií, ať už se jedná o složky podporující růst nebo další látky, které se po sklizni na bavlnu používají. BIO varianta využívá pouze přírodní prostředky. Vyrábí ze z rostlin pěstovaných pouze v ekologickém zemědělství. Ani při následném zpracování pak není dále chemicky upravována.

2.)Správný střih
Pro většinu maminek je velmi důležité, aby se jejich děťátko cítilo stále pohodlně a dobře. Měli byste myslet také na to, že ze začátku bude váš brouček nosit plenky, takže budete potřebovat oblečky, které vám k nim umožní snadný přístup. Proto se vybavte dupačkami a body, které mají v rozkroku rozepínání na kovové stisky. Většina dětí se totiž velmi nerada obléká, tak jim aspoň v tomto případě ulevíte.

3.)Zaměřte se na velikost
Velmi ošidné může být jarní či letní oblečení, protože se často mění počasí jako na houpačce. Proto je tolik důležité správně vrstvit a mít dostupnou správnou velikost.Dejte si pozor zejména na příliš těsné dupačky nebo i krátké rukávy a kalhoty. Trocha volnosti neuškodí, ale nesmí se to přehánět. Velikosti začínají číslováním 50 až 164 a většinou je mezi nimi rozdíl 6 cm.

botičky

4.)Údržba
Kvalitní ošacení je vyrobeno z materiálů s vodoodpudivou úpravou. Stačí pouze otřít nečistoty vlhkým hadříkem a nemusíte převlékat. Uplatníte je především, když se chystáte někam ven. Samozřejmě mu bude odpovídat také cena. Pokud nechcete sahat hluboko do peněženky, můžete nakupovat přes bazar a používat kvalitní prací prášek vhodný pro dětskou pokožku.
V konečném důsledku záleží jen na vás, čemu dáte přednost.