Kvalitní poslech oblíbené muziky je základem skutečného požitku. Ale jak to provést, když máte doma spoustu gramofonových desek, o které sice pečujete, ale které si nemůžete přehrát, protože Vám chybí, např. kvalitní přenoska?
Na pultech obchodů se setkáváte pouze s nosiči CD a DVD, ale gramofonové desky, jakoby se stávaly pouze muzejním exponátem. To samé vypadá i s gramofony samotnými.

reprodukce

Nemějte obavy, že byste snad měli své gramofonové desky nabídnout muzeu, protože by jinam už nepatřily. Jen si je pěkně opatrujte i nadále. Sestavit si gramofon, nebo dokoupit poškozené součásti gramofonu Thorens už problémem není. Možná jste s dokoupením jednotlivých částí měli potíže při nástupu CD přehrávačů. Ale mnozí obchodníci a výrobci pochopili, že poslech starých gramofonových nahrávek ty modernější nahradit prostě nedokážou.

Nepracuje Váš gramofon, jak by měl?

Nevadí. Zjistěte, co potřebuje, a pořiďte si nové a kvalitní doplňky, abyste si mohli opět pustit klasickým způsobem hudbu Vašeho srdce!
Najdete-li ovšem závadu, která by se dala odstranit jen razantním zásahem, začněte uvažovat o koupi nového gramofonu, který bude splňovat veškeré parametry, jako kdysi ten Váš. Věřte, že ani koupě nového gramofonu není problémem, se kterým byste horko těžko zápolil, jako při nástupu moderních přehrávačů.

Budete překvapeni, kolik značkových kvalitních gramofonů na trhu objevíte, až se začnete o obnovu své audio techniky zajímat.

Kvalitnímu poslechu dejte zelenou.

· Oprašte tedy svůj uložený gramofon.
· Z půdy přineste svou sbírku LP desek.
· Gramofonu i sbírce gramofonových LP desek uvolněte důstojné místo ve svém příbytku.
· A začněte si užívat chvilek s kvalitním poslechem starých nahrávek dokonalého zvuku.

jehla

Zavzpomínejte si na časy, kdy jste nelitovali koupit za poslední peníze chudého studenta gramofonovou desku, protože hudba byla Vaším druhým Já. Jako byste malinko pozapomněli, jak důležitá pro Vás byla.